Brabants Kennisnetwerk Zoönosen

#OneHealth: Het Brabants Kennisnetwerk Zoönosen speelde met succes de ‘One Health Game’

Op 2 november 2018 speelden 30 professionals uit de humane en veterinaire gezondheidszorg de ‘One Health Game’, welke werd georganiseerd door het Brabants Kennisnetwerk Zoönosen. Deze term staat voor ‘gezondheid van mens, dier en omgeving’. De game is bedoeld om professionals vanuit de humane zorg en professionals vanuit de veterinaire zorg bewust te maken van de noodzaak tot samenwerking en elkaar leren kennen.

Het winnende team

 

Samen zorgen voor ‘One Health’ en in het geval van een uitbraak van een zoönose, elkaar opzoeken en informeren, waarbij snel de landelijke richtlijnen dienen te worden opgevolgd. Want een goede samenwerking is de sleutel tot ‘One Health’ van mens, dier en omgeving. Voor het verslag van de game en het winnende team, klik hier.

Het Brabants Kennisnetwerk Zoönosen is een initiatief van de Provinciale Raad Gezondheid (onderdeel van BrabantAdvies), GGD en huisarts Olde Loohuis.

Delen:

Gerelateerde berichten

BrabantAdvies brengt regelmatig een nieuwsbrief uit. De afgelopen periode heeft BrabantAdvies Brabantse beslissers gevoed met adviezen. Gebaseerd op wetenschap, de Brabantse praktijk en beleid. Van ondersteuning aan boeren bij toekomstkeuzes en de omschakeling naar duurzame landbouw, de route naar Brede Welvaart in alle regio’s tot aan het thema gezondheid.