‘Breng jongeren in vroegtijdig stadium met praktijk van het bedrijfsleven’

Het zou goed zijn om al in een vroegtijdig stadium jongeren in aanraking te brengen met de met de praktijk van het bedrijfsleven. Wij, de Stichting WTE, denken dan aan kinderen van 10-14 jaar. In deze fase, en zelfs daarvoor, zijn kinderen sensibel op de verkenning en keuzebepaling van hun eigen talenten.

In de provincie Noord-Brabant zijn verschillende organisatie die dit proces snappen en ondersteuning bieden aan het PO en het VO. Te noemen zijn de Uitvindfabriek in Breda, het Ontdekstation in Tilburg, TechnoPromo in Cuijk en bijvoorbeeld de Ontdekfabriek in Eindhoven. Allemaal initiatieven die aan de weg timmeren om kinderen in de wereld van technologie enthousiast te krijgen.

De Stichting WTE is een onderwijsnetwerk, en heeft als missie om vanuit PO- en VO-scholen een bijdrage te leveren aan talentontwikkeling van kinderen. Zij doet dit o.a. via het landelijk programma ‘Kiezen-voor-Technologie’. Afstemming met het bedrijfsleven gebeurt op vele fronten, maar aan de samenhang kan nog veel gebeuren, ook met de eerder genoemde centra in Brabant.

Mijn idee!
U noemt in de inleiding een vorm van co-makership waarin medewerkers leren spelen met technologische toepassingen, bijvoorbeeld op bedrijvenlocaties. Waarom gaan we dit niet organiseren óók voor onze kinderen, in samenspraak met de eerder genoemde science-centra?