Schaarse ruimte. Grenzen trekken of grenzen verleggen? 

“Politiek is gebonden aan akkoorden, afspraken en verwachtingen. Dat maakt de onafhankelijke rol van BrabantAdvies zo belangrijk. De vrije blik op ruimtelijke en sociaal-maatschappelijke vraagstukken die de provincie kan inzetten als richtingaanwijzer om tot beleid te komen.” Dat zegt Floris Alkemade, lid van de Provinciale Raad voor de Leefomgeving tijdens het symposium ‘Schaarse ruimte: grenzen trekken of grenzen verleggen?’ dat op 3 november plaatsvond in de LocHal in Tilburg. Het symposium werd georganiseerd ter ere van het vijfjarig bestaan van BrabantAdvies.

Het symposium richtte zich op de verstedelijking in Brabant en de vele factoren die daarbij een rol spelen. Van woningbouw tot landbouw en natuur. Van klimaatverandering en afnemende biodiversiteit tot energie- en voedseltransitie. Welke keuzes maken we en wie is er aan zet? Hoe zorgen we dat het mooie van Brabant behouden blijft? Is het tijd om grenzen te trekken of juist te verleggen?

Floris Alkemade en de voorzitters van de vier raden van BrabantAdvies: Wim van der Meeren, Pieter van Geel, Marius Zuurbier en Elphi Nelissen, gaven hun visie op de toekomst van Brabant. 

Hier vindt u het verslag en de visualisatie van de middag.

Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen, onze adviezen en standpunten? Volg ons op LinkedIn of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.