Symposium Vijf jaar BrabantAdvies

Datum

Woensdag 3 november 2021

TIJD

14.30/ 18.00 uur

Locatie

Glazen Zaal, LocHal - Burgemeester Brockxlaan 1000 Tilburg

BrabantAdvies bestaat vijf jaar. En dat vieren we. Met een dynamisch symposium op 3 november. We blikken vooruit op Brabant, en dagen u uit. Brabant staat voor tal van uitdagingen, van woningbouw tot landbouw en natuur. Hoe zorgen we dat het mooie van Brabant behouden blijft? Welke keuzes maken we en wie is er aan zet? Is het tijd om grenzen te trekken of juist te verleggen?

Al vijf jaar zien we onszelf als buitenboordmotor om de koers van Brabant bij te stellen. Ook nu laten we een duidelijk signaal horen en reiken we inzichten aan. Met boeiende sprekers, vernieuwende invalshoeken vanuit onze vier raden en een energiek programma.

PROGRAMMA

14.15 – 15.00

Inloop

15.00 – 15.10

Welkomstwoord Lang leve BrabantAdvies – Ivka Orbon en Wim van der Meeren

15.10 – 15.20

Lang leve BrabantAdvies – Commissaris van de Koning Ina Adema

15.20 – 16.00

De toekomst van Brabant. Een pleidooi voor verbeeldingskracht en verandering – Floris Alkemade 

16.00 – 16.25

Ontwerpkracht vier Raden: Grenzen verleggen – Wat is er nodig om het Brabant van morgen in te richten? – Wim van der Meeren, Pieter van Geel, Marius Zuurbier, Elphi Nelissen – Gedeputeerde Erik Ronnes reflecteert als eerste op de denkkracht van voorgaande sprekers

16.25 – 17.10

Welke grenzen ga jij verleggen? – Peter Clausman

17.10 – 17.15

Afsluiting

17.15 – 17.20

Gezamenlijke toost op BrabantAdvies

   
   
"
Dankzij grenzen is er ruimte.
"
Veranderen brengt kwaliteit en nieuwe inzichten.
"
De manier waarop we onze openbare ruimte vormgeven, bepaalt de levens van mensen.
"
De toekomst begint in het verleden.
"
Het geloof in een verhaal biedt de mogelijkheid om een onvolmaakte werkelijkheid te ontstijgen.
"
Het is de opgave voor de komende tijd om ruimtelijke kwaliteit te behouden en te versterken.
"
We moeten stoppen Nederland te zien als een biljartlaken waar we telkens stukken van afknippen op het moment dat we iets nodig hebben.
"
Het is de kunst om de energie die op je afkomt op een goede manier in te richten.
Previous slide
Next slide

SPREKERS

Floris
Alkemade

Floris Alkemade is architect en stedenbouwkundig ontwerper en lid van de Raad voor de Leefomgeving van BrabantAdvies. Tot voor kort was hij Rijksbouwmeester. In die rol adviseerde Floris het Rijk, gevraagd en ongevraagd, over architectuur en ruimtelijke ordening. Tijdens de coronacrisis verscheen zijn essay ‘De toekomst van Nederland: de kunst om van richting te veranderen’. Met zijn filosofische kijk op zaken en helder betoog is Floris een spreker met impact.

ina
adema

Ina Adema is commissaris van de Koning in Noord-Brabant. Als verbinder, bestuurder en burgermoeder gaat zij de uitdagingen waar Brabant voor staat, aan. Als gezicht van het bestuur van de provincie, onze belangrijkste opdrachtgever, kan zij natuurlijk niet ontbreken op ons podium.

peter
clausman

Met een twinkel in je ogen de status quo doorbreken, grenzen verleggen en betekenisvolle impact maken. Peter Clausman, oprichter van de School of Mavericks, laat met zijn interactieve keynote zien dat iedere professional dit in zich heeft. 

richard
engelfriet

Richard Engelfriet (1977) is sinds 2001 dagvoorzitter, spreker, columnist en onderzoeker. Daarnaast is hij auteur van vele managementboeken, waarvan ‘De Succesillusie’, ‘Zo simpel kan het zijn’ en ‘Hoe vang ik een rat?’ de bekendste zijn. Engelfriet woont in Tilburg, heeft twee kinderen en zingt in coverband Rizotto.

ivka
orbon

Ivka Orbon is directeur van BrabantAdvies. Zij ziet het als een uitdaging om de complexe vraagstukken waar Brabant voor staat op eigentijdse wijze te adresseren en daaraan strategie te verbinden. 

wim
van der Meeren

Wim van der Meeren is voorzitter van de Provinciale Raad Gezondheid en voormalig bestuursvoorzitter van CZ. Wim kijkt graag over grenzen omdat daar vaak de oplossingen liggen. Vooral als het gaat om gezondheid bevorderen. Juist dan is grenzen verleggen nodig, ook in de fysieke leefomgeving, en is het een must om van richting te veranderen.

AANMELDEN

Graag zien wij u op 3 november!  RSVP voor 1 oktober via info@brabantadvies.com.

Vervoer

De LocHal is goed met het openbaar vervoer te bereiken, op loopafstand van station Tilburg Centraal. Als u vanaf het station komt (aan de kant van de Spoorzone), sla dan rechtsaf. Loop rechtdoor totdat u aan de linkerkant de ingang van de LocHal ziet. Komt u met de auto? We adviseren u te parkeren in parkeergarage de Knegtel, op 10 minuten loopafstand. Een gedetailleerde routebeschrijving vindt u hier.

Coronamaatregelen

Wij hebben ervoor gekozen om ons event op 1,5 meter afstand te laten plaatsvinden. Dat betekent dat het symposium niet alleen live in de Glazen Zaal, maar ook via een groot scherm op het Plein (naast de Glazen Zaal) te volgen is. Ook heeft u de mogelijkheid om het event via een livestream thuis te volgen. Wat dit voor u als gast concreet betekent, laten we u in een mail weten. Houd uw mail dan ook goed in de gaten.