MEET UP: Aan de slag met gezondheid

Datum

Maandag 29 maart 2021

TIJD

15.00 / 18.00 uur

Locatie

Online

Welke keuzes maken we in Brabant als het om gezondheid gaat? Wat is uw visie daarop? En wat vraagt dit van provinciaal en regionaal beleid? Maar ook, welke innovatieve praktijkvoorbeelden hebben we al in Brabant? Op 29 maart aanstaande organiseert BrabantAdvies een online meet up waar een selecte groep van Brabantse bestuurders en professionals aan de hand van prikkelende stellingnames en voorbeelden van Brabantse innovatiekracht van twee toonaangevende sprekers met elkaar in gesprek gaan. Centraal staat de koers voor een brede gezondheidsaanpak in Brabant.

"
Er zijn in Brabant best al wat gemeenten die op het gebied van gezondheid heel goed bezig zijn. Alleen ze leren nog onvoldoende van elkaar.
"
Het uitgangspunt moet zijn om zo veel mogelijk gezondheidswinst te realiseren, voorbij de milieunormen.
"
De ambitie van drie gezonde levensjaren mag geen symboolpolitiek worden.
"
Vanuit het oogpunt van gezondheid en welzijn moet je verdergaan en kijken naar gezondheidskundige advieswaarden.
"
De gezondheidskloof waar we inmiddels mee van doen hebben, is enorm. Het coronavirus laat duidelijk zien welke groepen achterblijven.
"
De provincie moet samen met gemeenten en andere partners een omgeving creëren die de gezondheid verbetert.
Previous slide
Next slide

PROGRAMMA

15.00 – 15.08 Digitale inloop
15.08 – 15.18 Plenaire opening, we beginnen stipt om 15.08 uur – Nathan de Groot
15.18  – 15.40 Het advies ‘Een gezond Brabant voor iedereen’ in een notendop – Wim van der Meeren
15.40 – 16.00 Eindhoven Airport, vliegveld van de toekomst. Aanpak in de leefomgeving, voorbij de milieunormen – Pieter van Geel
16.00 – 16.20 In dialoog met elkaar in kleine setting
16.20 – 16.35 Pauze
16.35 – 16.55 Op weg naar een nieuwe aanpak als versneller van de vele initiatieven van Brabantse gemeenten op het snijvlak gezondheid en het sociale domein – Albert Jan Kruiter
16.55 – 17.15 In dialoog met elkaar in kleine setting
17.15 – 17.40 Take away. Wat neem je mee? Samen reflecteren – met gedeputeerde Elies Lemkes e.a.
17.40 – 17.45 Afronding

TIP: Lees hier het hele advies ‘Een gezond Brabant voor iedereen’ als voorbereiding op de meet up.

SPREKERS

Wim
van der Meeren

Wim is voorzitter van de Provinciale Raad Gezondheid en voormalig bestuursvoorzitter CZ. Wim is ervan overtuigd dat meer gezondheid vooral gerealiseerd kan worden door mensen betere bestaanszekerheid te bieden en niet meer zorg.

Pieter
van Geel

Pieter is voorzitter van de Provinciale Raad voor de Leefomgeving en is voormalig staatssecretaris van VROM. Momenteel is Pieter adviseur voor landelijke en regionale bestuurders in weerbarstige omgevingsvraagstukken. Van Eindhoven Airport en Schiphol tot aan de Klimaattafel Landbouw.

Albert Jan
Kruiter

Albert Jan is oprichter van het Instituut voor Publieke Waarden. Hij is tevens actie-onderzoeker op het snijvlak van zorg en het sociale domein. Hij doorbreekt heilige huisjes om tot meer publieke waarde en minder kosten te komen.

Nathan
de Groot

Nathan staat wekelijks als bevlogen moderator op een online podium. Op 29 maart is hij ook onze moderator. Hij heeft zich ontpopt als een generalist met een passie voor interactie. Prikkelend en scherp waar het moet, luchtig waar het kan.

Elies
Lemkes-Straver

Elies Lemkes – Straver (CDA) heeft als lid van Gedeputeerde Staten bij de provincie Noord-Brabant de portefeuille Landbouw, Voedsel en Natuur. Ze wil samen met zoveel mogelijk partijen werken aan de ambitie om drie gezonde levensjaren erbij te krijgen voor iedere Brabander. 

Ivka
Orbon

Ivka is directeur van BrabantAdvies. Zij ziet het als de uitdaging voor BrabantAdvies om de complexe vraagstukken en dilemma’s voor Brabant op eigentijdse wijze te adresseren én daaraan strategie te verbinden. Ze is tevens co-auteur van het advies ‘Een gezond Brabant voor iedereen’.

AANMELDEN

Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@brabantadvies.com.

Wilt u een collega of introducé laten aansluiten? Dat kan natuurlijk. Vermeld dat dan in uw aanmeldingsmail.

In de dagen voorafgaand aan het event ontvangt u van ons per email de juiste link naar het online platform.