Programma ‘Nxt stps Brabant’, 27 september 2017

BrabantAdvies presenteert

‘Nxt stps Brabant: Brabant testomgeving voor de wereld van morgen’

Maak van Brabant één groot living lab, de testomgeving voor de wereld van morgen. Eén grote proeftuin waar technologie en maatschappij bij elkaar komen en waar bedrijven, burgers, overheid en kennisinstituten samen werken aan oplossingen voor grote maatschappelijke thema’s.

Brabant is een provincie van innoveren, vernieuwen en versnellen. Maar beweegt Brabant wel snel genoeg? Hoe kan de toekomst meer centraal worden gesteld? En hoe kan succesvol worden ingespeeld op het veranderende speelveld rond innovatie?

In een DWDD-setting presenteert BrabantAdvies haar visie. Onder leiding van dagvoorzitter Richard Engelfriet wordt dit uitgediept door SER-voorzitter Elphi Nelissen, futuroloog Maurits Kreijveld en wetenschapper Theo Poiesz. Hierna een kritische reflectie door Emile Aarts, rector magnificus Tilburg University over de universiteit in transitie. Kan nog worden volstaan met ‘understanding society’? En prikkelende pitches van Rudy van Belkom (Het Nieuwe Kiezen) over de cruciale impact van innovatie op het politieke bestel, en Pieter Schendstok (Lokaal+) over maatschappelijk innoveren en wat daarbij komt kijken. Klik hier voor het programma.

Woensdag 27 september 2017  
09.30 – 13.00 uur  
Ontdekstation, Spoorzone Tilburg