Young Professionals Brabant: 4e Raad BrabantAdvies

Onmisbaar

In het nadenken over de toekomst van Brabant is de bijdrage van jonge mensen onmisbaar: het gaat immers over hún toekomst. Voor ons advieswerk worden wij om die reden graag gevoed door de oorspronkelijke ideeën, tegendraadse meningen, kritische en vernieuwende opvattingen van jongeren. De afgelopen jaren hebben meerdere young professionals regelmatig input geleverd bij diverse adviestrajecten en bijeenkomsten. Maar om dergelijke input steviger te positioneren, is per 1 maart 2017 de Young Professionals Brabant als de vierde officiële raad – naast de Provinciale Raad Gezondheid, de Provinciale Raad voor de Leefomgeving en de Sociaal-Economische Raad Brabant – van BrabantAdvies geïnstalleerd.

De Raadsleden

De raadsleden van de Young Professionals Brabant zijn allemaal jonge, enthousiaste en prikkelende persoonlijkheden die wonen en/of werken in Brabant. Ze werken in het sociale domein, de financiële dienstverlening, de AgroFood sector, technologie, infrastructuur en de ondernemerswereld. Vanuit deze verschillende achtergronden willen zij met hun frisse, vernieuwende, integrale blik op gezondheid, leefomgeving en economie bijdragen aan het welzijn en de welvaart van onze mooie provincie.

In 2017 zijn/worden enkele aan BrabantAdvies (gevraagde) adviesvraagstukken eveneens aan de Young Professionals Brabant voorgelegd. Daarnaast pakken de Young Professionals dit jaar zelf het thema ‘leven lang spelen’ op.

 

Klik hier voor een overzicht van de raadsleden van de Young Professionals Brabant.

Contactpersonen: Myrtille Verhagen en Roos Sohier