3 juli: afscheid Leo Dubbeldam

Dinsdag 3 juli vindt in de Verkadefabriek (‘s-Hertogenbosch) het afscheid plaats van Leo Dubbeldam als directeur van BrabantAdvies. De middag wordt feestelijk aangekleed met een symposium rond het thema ‘Brabant nu, Brabant straks’. Verschillende podiumgasten – die door de jaren heen met Leo hebben samengewerkt – schijnen hun licht op het Brabant van nu én dat van de toekomst.

Hoe ziet de ‘nieuwe economie’ eruit? Wat is het landschap van de toekomst? En wat typeert de Brabander over een jaar of 10? Die vragen – kenmerkend voor de aandachtsvelden die Leo gedurende zijn carrière en als directeur van BrabantAdvies heeft belicht – vormen de basis voor het inhoudelijk symposium.

Via muziek, film, gesprek en debat worden de thema’s aangekleed. Telkens levert een young professional een korte maar verrassende inleiding, waarna twee tafelgasten onder leiding van John Dagevos (directeur Telos)  aan de keukentafel in gesprek gaan.

De volgende personen nemen plaats aan de keukentafel:

Thema ‘Nieuwe economie’:

  • Bert Pauli, gedeputeerde Economie & Internationalisering, provincie Noord-Brabant
  • Jan Pelle, algemeen directeur, Brabantse Ontwikkelingsmaatschapij (BOM)
  • Inleiding: Teun Meulepas, Jonge ambtenaar van het jaar 2017

Thema ‘Next Landscape’:

  • Peter Glas, Watergraaf, Waterschap De Dommel
  • Hendrik Hoeksema, programmaleider Transitie, ZLTO
  • Inleiding: Alice Korsch, sociaal ondernemer en projectmanager ONE WORLDcitizens

Thema ‘De Brabander’:

  • Ria Hilhorst, bestuurder Regionaal Arbeidsmarktbeleid, FNV
  • Patrick Vermeulen, directeur-bestuurder, het PON
  • Inleiding: Kwafo Acquaah Arhin, milieuconsulent kwaliteit, Albron

Uiteraard zal Leo Dubbeldam ook zelf terugblikken op de thema’s en op zijn carrière, die gedurende tientallen jaren gericht is geweest op het (sociaal en economisch) welvaren van Brabant. Daarnaast zal Ivka Orbon kort worden geïntroduceerd als nieuwe directeur van BrabantAdvies. Dit alles zal plaatsvinden onder leiding van dagvoorzitter Frank Petter, burgemeester van Bergen op Zoom en voorzitter van het College van Overleg (CvO) van BrabantAdvies.

Na afloop van het symposium is er gelegenheid om Leo persoonlijk te bedanken onder het genot van een borrel. Klik hier voor het volledige programma.