Videoverslag van de werkconferentie Atlas Leefomgeving door Youth Reporter

Alice Korsch, panellid van de Young Professionals van BrabantAdvies, bezocht de werkconferentie over de Atlas Leefomgeving in ‘s-Hertogenbosch. Daar probeerde ze er achter te komen wat de Atlas precies inhoudt en wat jongeren hier mee kunnen doen.

Op 31 maart 2016 werd in ‘s-Hertogenbosch een werkconferentie gehouden over de Atlas Leefomgeving. In de Atlas Leefomgeving bundelen het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, RIVM, provincies, gemeenten en andere beleids- en kennisinstituten informatie over de gezondheidsaspecten van de Nederlandse leefomgeving.

Alice Korsch, panellid van de Young Professionals Brabant, bezocht deze werkconferentie namens BrabantAdvies. Zij stelde de deelnemers van de werkconferentie twee voor haar cruciale vragen: wat houdt de Atlas Leefomgeving eigenlijk in, en wat kunnen wij als jongeren hier mee doen?

De conclusie: de Atlas Leefomgeving is een mooie verzameling van gegevens over onze leefomgeving, toegankelijk voor iedereen. Maar… nog niet bekend bij iedereen, en ook niet altijd even begrijpelijk. Het is dus nodig om een vertaling te maken naar de eindgebruiker, iets waarin jongeren een belangrijke rol kunnen vervullen.

Het videoverslag is een product van BrabantAdvies-Provinciale Raad Gezondheid in samenwerking met Young Professionals Brabant, Ministerie van Infrastructuur en Milieu en One World Citizens.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aniek Linskens.

Delen: