Workshop staten­werkgroep ‘Omgevingsvisie in gesprek’

Vrijdag 27 mei kwam in Bergen op Zoom een aantal bestuurders van Brabant bij elkaar om te praten over nieuw beleid voor onze leefomgeving: de Omgevingsvisie. Het thema van de dag was ‘dromen’; samen met anderen nieuwe inzichten en ideeën verzamelen.

Om de deelnemers van de Statenwerkgroep te inspireren presenteerden BrabantAdvies en de Young Professionals Brabant een filmpje over dromen. Wij vroegen onszelf en onze familie, vrienden en collega’s de vragen: wat zijn onze dromen en welke leefomgeving hebben we daar bij nodig?

Ook presenteerde Aniek Linskens, beleidsadviseur BrabantAdvies, haar inzichten en ideeën na het maken van het filmpje. Zij maakte de verbinding tussen de inhoud van het filmpje en de Omgevingsvisie om zo een idee te scheppen van de mogelijkheden en kansen die de Omgevingsvisie Brabant kan bieden.

Alice Korsch, panellid van de Young Professionals Brabant, daagde de deelnemers van de Statenwerkgroep vervolgens uit om zelf te gaan dromen. Waar dromen zij van? En wat voor een leefomgeving hebben zij nodig om deze dromen waar te kunnen maken? De antwoorden op deze vragen staan gebundeld in onderstaande wordclouds.

BrabantAdvies en de Young Professionals Brabant kijken terug op een middag vol inspiratie, waardoor we zin hebben gekregen om alle kansen die de Omgevingsvisie te bieden heeft te verkennen! Wie doet er met ons mee?

Dromen (persoonlijk)

Dromen (leefomgeving)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aniek Linskens.

Delen: