Young Professionals Brabant: geef ruimte aan jongeren!

Brabantse jongeren maken zich zorgen over hun toekomst. In de grote vraagstukken van deze tijd, van klimaatcrises tot woningnood, ongelijke kansen en torenhoge inflatie zien jongeren forse barsten in de fundamenten waarop ze een goede toekomst kunnen bouwen. Meer dan ooit is het daarom gewenst om jongeren te betrekken bij de belangrijke beslissingen. Niet alleen omdat het hun toekomst is, maar ook omdat zij een eigen, inspirerende kijk hebben op oplossingen die geboden zijn.

Deze oproep staat in het manifest ‘Geef ruimte aan jongeren’ van de Young Professionals Brabant. Het manifest is dinsdag 8 november, tijdens de tweede Brabantse Jongerentop van de provincie Noord-Brabant, aangeboden aan gedeputeerde Stijn Smeulders (Bestuur, Veiligheid, Cultuur, Sport en Erfgoed). Daarnaast werd het Manifest tijdens de Week van het Wonen aangeboden aan gedeputeerde Erik Ronnes (Ruimte en Wonen).

Kansen en belemmeringen voor Brabantse jongeren

Dit jaar laten de Young Professionals Brabant de urgentie van het betrekken van jongeren voor de toekomst van Brabant op verschillende manieren doorklinken. Wil je meer informatie over het project Kansen en Belemmeringen, heb je vragen over het manifest of wil je meer weten over de Young Professionals Brabant, mail gerust naar: info@brabantadvies.com.

Delen: