Young Professionals Brabant

In het nadenken over de toekomst van Brabant is de bijdrage van jonge mensen onmisbaar: het gaat immers over hún toekomst. Ons advieswerk wordt daarom gevoed door de oorspronkelijke ideeën, tegendraadse meningen, kritische en vernieuwende opvattingen van de Young Professionals Brabant. Onze Young Professionals werken in het sociale domein, de financiële dienstverlening, de AgroFood sector, technologie, infrastructuur en de ondernemerswereld. Young professionals, wonend en werkend in Brabant en met een frisse, vernieuwende blik op de thema’s gezondheid (people), omgeving (planet) en economie (profit).

Marius Zuurbier

Voorzitter Product Manager ASML. Na een tweejarig Management Traineeship bij toonaangevende internationale organisaties met een sterke focus op leiderschap en persoonlijke ontwikkeling zet Marius zich in als Product Manager met een focus op stakeholder management en change management. Met een breed netwerk in het bedrijfsleven kijkt hij graag samen vooruit om de wereld stap voor stap te verbeteren en te onderzoeken waar mogelijke kansen liggen. Gedrevenheid, een frisse blik en tegendraadse meningen zijn kwaliteiten die hij graag inzet in het team van Young Professionals om samen te discussiëren over de toekomst van Brabant.

Eva Buwalda

Secretaris Na haar master Bestuurskunde lag de inhoudelijke focus van haar carrière vooral op sociaaleconomische thema’s, in het bijzonder met betrekking tot de arbeidsmarkt en onderwijs. In 2023 maakte Eva de overstap van de landelijke SER naar beleidsadviseur bij BrabantAdvies. Bij de SER heeft ze vorm gegeven aan de ontwikkeling van het SER Jongerenplatform en die ervaring komt haar goed van pas als secretaris van de Young Professionals Brabant. Haar vrije tijd brengt Eva graag door met haar gezin, dat bestaat uit een man en twee kinderen. Ze is actief in de plaatselijke protestantse kerk en is verder graag buiten te vinden.

Thijs de Jongh

Thijs is een echte techneut met een flinke dosis ondernemerschap die zich thuis voelt in de maatschappelijke wereld. Met een studie natuurkunde, wiskunde en econometrie gebruikt hij zijn analytisch denkvermogen om in complexe omgevingen tot oplossingen te komen. Thijs is geboren en getogen in Breda en zijn hart zal daar altijd blijven liggen. Hij denkt graag mee met zijn leeftijdsgenoten die nu in de Randstad wonen: wat is ervoor nodig om ze later weer terug te laten komen naar de Parel van het Zuiden? Tijdens zijn studententijd heeft Thijs talloze sociale initiatieven opgericht waarbij studenten mensen die dat nodig hebben een helpende hand bieden. Op dit moment werkt Thijs op projectbasis bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ondertussen bouwt hij ook mee aan een startup gericht op duurzaam isolatiemateriaal. Jongvolwassenen hebben vaak goede ideeën, maar weten vaak niet waar ze die neer moeten leggen. Thijs wil daarom jongeren en hun ideeën vanuit de Young Professionals Brabant een stem geven.

Marijn van Asseldonk

Marijn is milieusocioloog, met een passie voor milieumaatschappelijke vraagstukken over de toekomst van vandaag. Als adviseur-onderzoeker bij het PON & Telos werkt hij aan die passie in governance vraagstukken en in onderzoeken naar verschillende ruimtelijke thema’s, zoals droogte en de energietransitie. Hoe ziet die toekomst eruit? Hoe komen we daar? Hoe waarborgen we ons sociaalecologisch fundament? En hoe zorgen we ervoor dat niemand buiten de boot valt? De mens (wederom) aan z’n omgeving verbinden, dat vindt hij belangrijk. Met een onverzettelijk doorzettingsvermogen en groot verantwoordelijkheidsgevoel zet Marijn zich in voor de urgente vraagstukken van nu.

Luke den Boer

Projectontwikkelaar bij Heijmans Vastgoed. Kijkt graag met een kritische en onderzoekende blik naar onze maatschappij en de manier waarop ‘we dingen doen’. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kwaliteiten die onze provincie op dit moment biedt ook toegankelijk zijn voor toekomstige generaties. Dat vraagt om aanpassingsvermogen, slimme keuzes en leidt tot stevige discussies. De bijdrage van jongeren is hierbij cruciaal. Van een dialoog met verschillende perspectieven krijgt hij veel energie. Door samen te werken, te luisteren en begrip te tonen voor een ander kunnen we in Brabant oplossingen vinden die kunnen rekenen op een breed maatschappelijk draagvlak.

Mara van Eijndhoven

Projectmedewerker bij Avans Hogeschool, Centre of Expertise Biobased Economy (and Energy transition). Mara van Eijndhoven heeft een passie voor duurzaamheid en verbindt het liefst alle doelgroepen met elkaar om zo samen impact te maken. Ze gaat graag in gesprek met anderen om verschillende perspectieven aan te horen en is daarbij niet bang om kritische vragen te stellen. Ook komt ze door haar creatieve brainstormtechnieken op innovatieve ideeën en adviezen. Met haar achtergrond in de energie- en materiaal transitie, als voormalig Business Innovation student en Jongerenambassadeur van ’s-Hertogenbosch, hoopt ze haar impact op Brabant te kunnen vergroten als Raadslid Young Professionals.

Joes Janmaat

Joes Janmaat, social designer. Joes is co-founder van Studio Sociaal Centraal. Als social designer zet ze het design proces in als manier om tot alternatieve perspectieven te komen binnen complexe maatschappelijke vraagstukken. Van warmtetransitie, tot woningcrisis en stress-sensitieve inrichting. Hoe willen we (samen)leven? Wat voor maatschappij en toekomst zouden we kunnen willen? En hoe komen we daar? Waar beginnen we morgen? Door te experimenteren en te proberen leren we hoe het anders kan. Binnen Young Professionals Brabant draagt Joes dan ook graag haar steentje bij middels haar creativiteit en ervaring binnen participatieprojecten rondom een brede range aan sociale uitdagingen.

Ko Hamelink

Advocaat bestuursrecht in ‘s-Hertogenbosch. Heeft een brede interesse in alle uitdagingen waar Noord-Brabant voor staat, met name de energietransitie en de transformatie van het landelijk gebied. Als raadslid in Hilvarenbeek komt hij regelmatig in aanraking met de regisserende en sturende rol van de provincie in deze omvangrijke dossiers. Breed gedragen provinciaal beleid is dan onontbeerlijk. Daaraan wil hij met een kritische juridische blik en zijn kennis over de interbestuurlijke verhoudingen een bijdrage leveren.

Daan Hendrikx

Adviseur directeur-generaal Digitalisering en Overheidsorganisatie bij Ministerie van BZK. Is breed geïnteresseerd en kijkt graag met een kritische blik naar een breed scala aan maatschappelijke vraagstukken. Door mijn achtergrond als historicus wil ik voorbij aan het korte termijn denken. Impactvol adviseren door begrip te hebben voor hoe de maatschappij zich in het verleden ontwikkeld heeft en bepalen welke toekomst we willen creëren voor de jonge generatie en wat we nu moeten doen om daar te komen. Samen met de Young Professionals wil ik zo een bijdrage leveren aan een gezond en welvarend Brabant van de toekomst.

Gitta Camfferman

Publiek Maatwerker (PUMA), consultant bij overheden. Gitta Camfferman komt uit Den Haag maar is verliefd geworden op Brabant toen ze er ging studeren. Sindsdien is haar missie om Brabant verder op de kaart te zetten, door een vleugje Randstad arrogantie in te zetten voor de Brabantse zaak. Want in Brabant gebeurt het, daar moet je zijn! In haar missie heeft zij het traineeship de Toekomst van Brabant doorlopen en is zij nu werkzaam als PuMa in de regio West Brabant. Als consultant werkt zij op opdrachtbasis voor (regionale) overheden. Ze gaat hierin graag in gesprek met iedereen om via openheid verbinding te leggen en doelgericht samen te werken.