Young Professionals Brabant

In het nadenken over de toekomst van Brabant is de bijdrage van jonge mensen onmisbaar: het gaat immers over hún toekomst. Ons advieswerk wordt daarom gevoed door de oorspronkelijke ideeën, tegendraadse meningen, kritische en vernieuwende opvattingen van de Young Professionals Brabant. Onze Young Professionals werken in het sociale domein, de financiële dienstverlening, de AgroFood sector, technologie, infrastructuur en de ondernemerswereld. Young professionals, wonend en werkend in Brabant en met een frisse, vernieuwende blik op de thema’s gezondheid (people), omgeving (planet) en economie (profit).

Joes Janmaat

Introductie volgt

Ko Hamelink

Advocaat bestuursrecht in ‘s-Hertogenbosch. Heeft een brede interesse in alle uitdagingen waar Noord-Brabant voor staat, met name de energietransitie en de transformatie van het landelijk gebied. Als raadslid in Hilvarenbeek komt hij regelmatig in aanraking met de regisserende en sturende rol van de provincie in deze omvangrijke dossiers. Breed gedragen provinciaal beleid is dan onontbeerlijk. Daaraan wil hij met een kritische juridische blik en zijn kennis over de interbestuurlijke verhoudingen een bijdrage leveren.

Kirsten Noij

Interim projectleider bij verschillende gemeenten. In het dagelijks leven ben ik bezig met ruimtelijke ontwikkelingen en projecten maar daarbuiten ben ik graag bezig met een verscheidenheid aan onderwerpen. Daarbij is het van belang om niet alleen te kijken naar wat er in het heden speelt maar ook wat de trends en ontwikkelingen zijn binnen de maatschappij van de toekomst. Hierover ga ik graag in gesprek met jongeren, omdat de toekomst tenslotte open ligt voor en door invulling van hen.

Jules Verstraten

Duurzaam ondernemer. Als duurzaam ondernemer heb ik een businessmodel ontwikkeld dat een antwoord biedt op de belangrijkste duurzaamheidsmissies van dit moment. Het is van belang dat we vanuit meerdere perspectieven naar zaken kijken en bruggen bouwen waar dat kan. Jongeren hebben een frisse blik en zitten vaak niet vast in een bepaald denkpatroon. Hier ligt een kans voor de Raad Young Professionals Brabant. Een kans om breed gedragen multidimensionale oplossingen aan te dragen voor de vraagstukken van dit moment.

Daan Hendrikx

Trainee bij de Toekomst van Brabant met een achtergrond als historicus. Is breed geïnteresseerd en kijkt graag met een kritische blik naar een breed scala aan maatschappelijke vraagstukken. Door mijn achtergrond als historicus wil ik voorbij aan het korte termijn denken. Impactvol adviseren door begrip te hebben voor hoe de maatschappij zich in het verleden ontwikkeld heeft en bepalen welke toekomst we willen creëren voor de jonge generatie en wat we nu moeten doen om daar te komen. Samen met de Young Professionals wil ik zo een bijdrage leveren aan een gezond en welvarend Brabant van de toekomst.

Gitta Camfferman

Publiek Maatwerker (PUMA), consultant bij overheden. Gitta Camfferman komt uit Den Haag maar is verliefd geworden op Brabant toen ze er ging studeren. Sindsdien is haar missie om Brabant verder op de kaart te zetten, door een vleugje Randstad arrogantie in te zetten voor de Brabantse zaak. Want in Brabant gebeurt het, daar moet je zijn! In haar missie heeft zij het traineeship de Toekomst van Brabant doorlopen en is zij nu werkzaam als PuMa in de regio West Brabant. Als consultant werkt zij op opdrachtbasis voor (regionale) overheden. Ze gaat hierin graag in gesprek met iedereen om via openheid verbinding te leggen en doelgericht samen te werken.

Marius Zuurbier

Voorzitter Management Trainee. Marius Zuurbier is werkzaam bij toonaangevende (inter)nationale organisaties uit diverse sectoren waar de focus ligt op leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Hij heeft een achtergrond in duurzaamheid en energie en een sterke link naar organisaties. Gedrevenheid, een frisse blik en tegendraadse meningen zijn kwaliteiten die hij graag inzet in het team van Young Professionals om samen te discussiëren over de toekomst van Brabant.

Maartje Verhulst

Planologe. Eigenaresse Agrowcreation en Projectleider Overheids- en Burgerparticipatie bij gemeente Halderberge. Is met haar achtergrond als boerendochter op een biologisch melkveebedrijf zeer geïnteresseerd in vraagstukken rondom duurzame voedselproductie en -consumptie. En in ruimtelijke ontwikkelingen en de sociale (participatie)processen daaromheen. Staat open voor de visie om samen tot een beter en vollediger product en proces komen.

Alice Korsch

Sociaal ondernemer van Able2sustain: projectmanagement, coaching en advies over duurzaamheid, jongerenparticipatie en internationalisering. Heeft een sterke motivatie om jongeren en beleidsmakers dichter bij elkaar te brengen en met hen samen te werken aan een duurzame leefomgeving in Brabant en daarbuiten. Jongeren van nu hebben een vernieuwende kijk en zien vaak praktische oplossingen voor actuele vraagstukken. Daarom vindt ze het belangrijk om de ideeën en inzet van jongeren mee te nemen in de ontwikkeling van toekomstproof beleid.

Aniek Leemans

Toegepast psycholoog. Ze is nu studiekeuzeadviseur bij Fontys. Zet haar deskundigheid op het gebied van gedrag en op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt graag in voor de producten van BrabantAdvies. Door het stellen van kritische vragen, het leggen van verbanden en het stimuleren tot het zetten van concrete stappen, wil ze een bijdrage leveren aan mooie resultaten die ze met de Young Professionals Brabant wil bereiken.

Rens Mulder

Stadsgeograaf met een bouwkundige en sociologische achtergrond. In het dagelijks leven werkzaam als adviseur onderzoeker bij Telos/Het PON. Brengt bij BrabantAdvies zijn kennis in over duurzaamheid, energie en leefomgeving. Verdiept zich graag in actuele maatschappelijke thema’s die spelen in Brabant en daarbuiten. Krijgt energie van het samen met gedreven starters, die met een frisse blik naar onze wereld kijken, te brainstormen en discussiëren over de toekomst van Brabant.