Samenwerkplaats donderdag 20 september

Van 17 t/m 21 september organiseren Mentorhulp Oisterwijk, de Dementie Coöperatie Oisterwijk en de WSD een WEEK VAN DE VERBINDING. Deze week staat in het teken van betekenisvol ondernemerschap.

‘Het Nieuwste Ondernemen’
Betekenisvol ondernemerschap is een trend, waarbij ondernemers niet financiële winst maar maatschappelijke uitdagingen centraal stellen. Samenwerkplaatsen Brabant noemen dit ‘het nieuwste ondernemen’: ondernemend en samen met anderen vraagstukken oplossen rond bijvoorbeeld natuur, milieu, duurzaamheid, solidariteit, inclusie, armoede, (arbeids)participatie, vergrijzing en gezondheid. Sectorale en solistische oplossingen werken in veel gevallen niet meer. Overheid en markt lopen op een aantal fronten vast. Daarom gaan ondernemende mensen zelf aan de slag met de maatschappelijke vraagstukken waar we voor staan. Deze nieuwste ondernemers zijn belangrijke aanjagers en koplopers in deze tijd van grote sociaal-maatschappelijke en economische transities.

Sociaal ondernemerschap in Oisterwijk
In de WEEK VAN DE VERBINDING willen ondernemers/ondernemingen in de gemeente Oisterwijk laten zien hoe zij werken aan maatschappelijke uitdagingen als armoede, dementie, eenzaamheid, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, integratie nieuwkomers etc. In deze WEEK VAN DE VERBINDING willen zij laten zien hoe zij kwetsbare inwoners verbinden met de Oisterwijkse samenleving, maar ook zich met elkaar verbinden om nog meer maatschappelijke impact te hebben.

Donderdag 20 september: pop-up Samenwerkplaats 

Op de derde dag in de week van de verbinding, op donderdag 20 september, organiseert BrabantAdvies samen met de Samenwerkplaatsen Brabant een pop-up Samenwerkplaats. De Samenwerkplaats is een veilige werkplaatsomgeving, waar ontmoeten, leren en reflecteren mogelijk zijn. Dit geeft inzicht, kracht en zelfvertrouwen. Samen weten we immers meer dan alleen.

Het programma ziet er als volgt uit:

09.00    Inloop met koffie/thee

09.30    Programmaonderdeel 1 aan de slag in de Samenwerkplaats

12.30    Programmaonderdeel 2 Transitielunch

15.00    Programmaonderdeel 3 U.Lab – live vanuit MIT Boston

We sluiten rond 18.00 af met een drankje

Locatie: The Inside, Heusdensebaan 48 Oisterwijk

Deelnemers ontvangen de publicatie ‘Het nieuwste ondernemen’.

Informatie: Carry Rosenblatt Limpens 06 18 14 43 72 / Roos Sohier 073 3030286/ info@brabantadvies.com

 

  

De Week van de Verbinding is een initiatief van:

Mentorhulp Oisterwijk, Dementie Coöperatie Oisterwijk en de Samenwerkplaats Oisterwijk.
Mede mogelijk gemaakt door MIGO, WSD, The Inside en BrabantAdvies.

Voor het volledige programma van de week van de verbinding klik hier.