‘Een leven lang leren…? Een leven lang spelen!’

Iets minder dan een jaar ben ik nu werkzaam bij BrabantAdvies in de raad van Young Professionals. Er is ons gevraagd na te denken over het thema ‘Een leven lang spelen’ en onze visie hierover leven in te blazen in de vorm van een blog. Wat mij betreft is dit een mooie vernieuwende opvatting ten opzichte van de alom bekende leuze ´Een leven lang leren’.

Wanneer ik denk aan een leven lang spelen, denk ik aan plezier beleven. Op jonge leeftijd hebben we al te maken met het proces ontdekken en ervaren. Zowel op cognitief als fysiek gebied. Kan je je de tijd herinneren dat je kleuter was? Je mocht keuzes maken, in verschillende hoeken spelen, je werd op verschillende niveaus uitgedaagd in de vorm van spel; je voelde je vrijheid. Maar dan, dan komt groep 3; spelen in hoeken? Zelf keuzes maken? Je zit aan een tafel en iedereen leert op hetzelfde moment op dezelfde manier het woordje ‘maan’. Eigenlijk zie je op de daarop volgende jaren dat je aan je tafeltje moet blijven zitten en dat je precies dezelfde leerstof krijgt aangeboden als je klasgenoten. Ruimte voor eigen keuzes? Of eigen inbreng? Liever niet..

Juist in je eerste levensjaren leer je het meest door te spelen en te ontdekken. Hoe komt het dan dat er zovelen zijn die hier op een bepaald moment mee stoppen? Spelenderwijs leren we juist ontzettend veel. Een mooi voorbeeld hiervan vind ik zelf terug in sport. Tijdens het lesgeven zie ik mijn leerlingen zowel fysiek als mentaal groeien. Deze vaardigheden, discipline en kennis kunnen zij vervolgens inzetten om ook in hun werkzame leven of schoolleven te groeien.

Gelukkig zijn er ook steeds meer bedrijven die inzien hoe belangrijk het is om in te zetten op intrinsieke motivatie in plaats van extrinsieke beloning. Wanneer je weet wat mensen in beweging brengt, heb je hier als organisatie ontzettend veel baat bij. Het gaat steeds minder om kennis en diploma’s en steeds meer om 21st century skills. Kun je bijblijven met de dynamische maatschappij waarin we leven en alle veranderingen waarmee we elke dag te maken hebben?

Vanuit mijn werkgever heb ik een programma gevolgd waarin ik hard heb kunnen werken aan het achterhalen wat ik echt leuk vind en waar mijn kracht ligt als persoon. Uiteindelijk ben je immers het meest waardevol in een omgeving waar je plezier beleeft in je werk. Kennis blijft belangrijk, maar kan iedereen opdoen. Vaardigheden verkrijgen door te ervaren en simpelweg te doen, zorgen juist voor die extra verrijking in je leven – zowel privé als zakelijk.

Wijsheid leer je niet van anderen maar ligt verborgen in onze eigen ervaring. Het is de kunst het te ontdekken.

Ronan Mohammed, Young Professional Brabant