Wereldse blik op de toekomst van Brabant

De raad Young Professionals Brabant van BrabantAdvies onderzoekt in de periode najaar 2019 t/m juni 2020 een drietal belangrijke ontwikkelingen in Brabant: 1) verstedelijking, 2) circulaire economie en 3) welzijn & werk. Door middel van dialogen over deze ontwikkelingen en interviews met jongeren in Brabant én het buitenland zal in beeld worden gebracht hoe de jongere generatie tegen deze ontwikkelingen aankijkt, welke overeenkomsten, verschillen kansen zij ziet en welke uitdagingen dit (voor de toekomst) met zich mee brengt. Op basis hiervan volgen aanbevelingen hoe Brabant kan inspelen op deze ontwikkelingen.

 

Themabijeenkomst verstedelijking

Op 21 oktober 2019 van 11.00 tot 13.00 uur organiseert de raad Young Professionals Brabant een themabijeenkomst over verstedelijking, want de stad van de toekomst laat zich niet in beton gieten. Samen met jongeren in Brabant en het buitenland onderzoeken we tijdens deze themabijeenkomst kansen en uitdagingen op het gebied van wonen, een gezonde leefomgeving en een duurzaam voedselsysteem. Op basis hiervan volgen aanbevelingen hoe Brabant nu en in de toekomst kan inspelen op deze ontwikkeling. Young Professional Alice Korsch zal live vanuit Nepal aansluiten.

 

Programma:

10.30 uur   Inloop met koffie & thee
11.00 uur   Start bijeenkomst
11.10 uur   Presentaties door jongeren uit binnen- en buitenland
11.30 uur   Interactieve sessie en groepspitches
12.55 uur   Afsluiting
13.00 uur   Een duurzame lunch & napraten

 

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk.

 

Locatie

Strijp-S
Ketelhuisplein
5617 AE Eindhoven

 

Raad Young Professionals Brabant

In het nadenken over de toekomst van Brabant is de bijdrage van jonge mensen onmisbaar: het gaat immers over hún toekomst. En als we Brabant nú en in de toekomst aantrekkelijk willen houden, dan is inbreng van jongeren in het denken over de toekomst van groot belang. Het advieswerk van BrabantAdvies wordt daarom gevoed door de oorspronkelijke ideeën, hedendaagse meningen, kritische en vernieuwende opvattingen van de raad Young Professionals Brabant. De jongeren van de Raad Young Professionals Brabant zijn bij uitstek een gemêleerde groep jongeren die breed kan meedenken over de adviezen van BrabantAdvies aan de provincie. Ze zijn allemaal young professionals, wonend en werkend in Brabant, met een frisse, vernieuwende blik op de thema’s gezondheid, omgeving en economie.

 

Meer info en contact:

www.brabantadvies.com/young-professionals
Contactpersoon: Myrtille Verhagen, mverhagen@brabantadvies.com

Volg de Young Professionals Brabant op Instragram: https://www.instagram.com/youngprofessionalsbrabant/