Mensgericht gastvrij zijn in uw organisatie: Leergang Hospitality Consultant

Mensgericht gastvrij zijn in uw organisatie: Leergang Hospitality Consultant

Eind februari is de VKGE in samenwerking met de Hotel Management School Maastricht (HMSM) en BrabantAdvies (voorheen Provinciale Raad Gezondheid) de 6-daagse leergang Hospitality Consultant gestart. Wegens succes wordt een vervolg gegeven aan deze opleiding. In het najaar van 2016 en in het voorjaar van 2017 worden een tweede en derde editie van de leergang Hospitality Consultant gestart. Wilt u of uw collega Hospitality Consultant worden, meld u dan snel aan en profiteer van een aantrekkelijke korting!

Trend: werk aan een gastvrij WOW-gevoel
In veel organisaties bestaat terecht veel aandacht voor de zo efficiënt en effectief mogelijke inrichting van de bedrijfsprocessen en de digitalisering daarvan: lean, agile, smart. Niet als doel op zich, maar om het personeel en de klanten (burgers, bezoekers, patiënten, etc.) van die organisaties zo goed mogelijk te ondersteunen. Deze gerichtheid op de organisatieprocessen draagt bij aan de tevredenheid van klanten en personeel. Meer en meer wordt onderkend dat het voor zowel klanten, medewerkers als leiding óók belangrijk is om zorg te dragen voor een optimale, positieve beleving in de ontmoeting met de klant en onderling in de organisatie. Een positieve beleving die de klant, bezoeker of collega een WOW-gevoel kan opleveren door de manier waarop een dienst is verleend. Mensgericht gastvrij zijn – de klant als gast zien, kunnen luisteren met volledige aandacht, proberen de wens van de klant te ‘lezen’ – draagt in hoge mate bij aan deze positieve beleving over de dienstverlening van uw organisatie.

Leergang Hospitality Consultant: doel, investering en resultaat
In toenemende mate bestaat, in navolging van bovengenoemde trend, de behoefte om binnen organisaties specialisten in huis te hebben die gastvrijheid kunnen ontwikkelen. Voor dergelijke specialisten verzorgt de HMSM de opleiding tot Hospitality Consultant. Het doel van de leergang is dat de deelnemer leert zelfstandig een gastvrijheidsontwikkelingstraject binnen een instantie te begeleiden als Hospitality Consultant. Daarbij leert de deelnemer gebruik te maken van de bijbehorende toolbox die de HMSM heeft ontwikkeld. Deze zogenaamde 3H-toolbox omvat een verzameling krachtige tools, methodieken en modellen en is gebaseerd op de 3H-visie (Hospitality, Human Touch en Managing Happiness) van de HMSM. De opleiding is een intensief ontwikkelprogramma en wordt verzorgd door ervaren Hospitality Consultants van het Team Hospitality Consultants van de HMSM. De opleiding wordt in zes dagen over een periode van ongeveer negen maanden gegeven in het opleidingshuis van de HMSM: het Teaching Hotel Chateau Bethlehem in Maastricht. Na succesvolle deelname ontvangen deelnemers een waardevol certificaat, uitgegeven door de Hotel Management School Maastricht.

Profiteer nu van een aantrekkelijke korting
Acht zorginstanties zijn u reeds voorgegaan. De inschrijving voor de tweede en derde editie van de leergang staat nu open voor alle geïnteresseerden die behoefte hebben zich verder te bekwamen in gastvrijheid middels deze leerweg. Via deze weg willen wij de opleiding extra bij u onder de aandacht brengen. Exclusief voor u als lid en/of partner van de VKGE of BrabantAdvies krijgt u een interessante korting die kan oplopen tot 15%. Namelijk een partnerkorting van 10% en een vroegboekkorting van 5% bij aanmelding vóór 1 september 2016 of vóór 1 januari 2017.

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd in deelname aan deze leergang? Meld u dan snel aan want vol is vol! Aanmelden kan alleen middels dit aanmeldformulier. Het volledig ingevulde formulier kunt u retourneren naar het bedrijfsbureau van de VKGE via info@vkge.nl.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over inhoud van de leergang op deze factsheet. Mocht u nog inhoudelijke vragen hebben over deze leergang, dan kunt u contact opnemen met Bart van Linder van de Hotel Management School Maastricht.

Met gastvrije groeten namens BrabantAdvies,

Myrtille Verhagen-Timmers
Rianne van den Heuvel