Ad Pijnenborg nr. 3 in de Content Top 50

Ad Pijnenborg (raadslid van de Provinciale Raad Gezondheid) steekt zijn kop boven het Kempische maaiveld uit en is van grote waarde voor de Kempenregio. Dit is onlangs beloond met een 3e plaats in de Content Top 50. Ad verdient deze positie doordat hij in 2005 Zorgcoöperatie Hoogeloon heeft opgericht. Het is de eerste zorgcoöperatie van Brabant en Nederland.

De coöperatie zet zich in voor het behoud en het ontwikkelen van zorg, diensten en faciliteiten in het dorp. Zij wil hiermee bereiken dat ouderen en mensen met een beperking, ook bij een toenemende zorgvraag, in Hoogeloon kunnen blijven wonen. Klik hier om het juryverslag te lezen.

De Content Top 50 is een unieke lijst met daarin de namen van vijftig Kempische uitblinkers. Zij zetten de Brabantse Kempen op de kaart, maken de streek aantrekkelijker, verbeteren belangeloos de lokale leefomgeving of maken de inwoners simpelweg trots. Ad moet alleen Jacob van den Borne (Van den Borne Aardappelen) en Wim van der Leegte (VDL Groep) voor zich laten.

Bron: Content Magazine, december 2016