Mijn mening over de toekomst van Brabant: de leefomgeving

Door: Mart Lavrijsen

De Young Professionals van BrabantAdvies hebben een uitnodiging gekregen om vrijdag 27 mei mee te denken over de Omgevingsvisie van Brabant. Het betreft een werkgroep van leden van Provinciale Staten over kansen en ‘dromen’ rondom de leefomgeving. Een uitstekende kans om aan beleidsmakers te laten zien dat jongeren een waardevolle bijdrage kunnen leveren rondom de leefomgeving!

Ter voorbereiding hierop werd mij de volgende vraag gesteld:

Wat voor leefomgeving heb jij nodig om te kunnen wonen, werken of je vrije tijd doorbrengen?

Eerst een kleine situatieschets. Ik woon midden in het centrum van Tilburg in een appartement op vijf minuten loopafstand van het CS. Ik werk voor Rijkswaterstaat, meestal op kantoor in Den Bosch, Utrecht, Roermond of Maastricht. Echter, als ik geen afspraken heb pak ik mijn fiets en ben ik vijf minuten later op het Rijkswaterstaat-kantoor in Tilburg.

Tilburg is niet de mooiste stad die ik ken. Sterker nog, ik vind het zelfs één van de meest lelijke steden van Nederland. Toch heb ik het enorm naar mijn zin in Tilburg. Waar komt dat door? Ik ben eens bij mezelf te rade gegaan en daarmee probeer ik gelijktijdig een antwoord te formuleren op de gestelde vraag.

Wat ik enorm waardeer aan Tilburg is dat het altijd bruist. Ieder weekend worden activiteiten georganiseerd waaraan alle inwoners kunnen deelnemen. Zo is er van april tot oktober een stadsstrand inclusief standtent overgekomen uit Scheveningen. Maar ook het Leijpark waar half Tilburg aan het barbecueën of picknicken is bij mooi weer. Dan nog te zwijgen over het Wandelbos, het stadsbos (het grootste stadsbos van Nederland) en de Pius-haven.

Leijpark Tilburg

 

Als ik daar over nadenk kom ik tot een paar elementen die Tilburg voor mij aantrekkelijk maken. Ik ga ze hieronder opsommen;

Bereikbaarheid (auto en OV)

Ik woon midden in het centrum, maar toch ben ik binnen vijf minuten met de auto de stad uit en in. Dat maakt Tilburg i.t.t. bijvoorbeeld Eindhoven erg goed bereikbaar per auto. Daarnaast geniet ik dagelijks van het wonen vlakbij het CS. Lopend naar de trein en heerlijk gaan zitten onderweg naar of van het werk of een stapavond in Breda, Den Bosch of Eindhoven. Voor mij is dat de belangrijkste reden om in het centrum te wonen, daar kan ik iedere dag van genieten.

(Stedelijke) voorzieningen

Waar ik ook dagelijks van geniet zijn de voorzieningen om me heen. Ik stap uit mijn appartement en ben vlakbij de supermarkt, de bioscoop, de schouwburg, het voetbalstadion, de winkels, restaurants en de terrassen. En dat alles op loopafstand. Ik zou graag over een aantal jaar groter willen wonen met tuin, maar de nabijheid van alle voorzieningen ga ik zeker missen.

De inrichting van de leefomgeving (sociale veiligheid en groen)

Uiteraard moet je je beschermd voelen in je leefomgeving. Je moet ’s avonds en ’s nachts met een veilig gevoel over straat kunnen. De inrichting van de leefomgeving speelt daarbij een belangrijke rol. Het voorkomen van verloedering zoals losliggende stoeptegels, bouwhekken, verlaten panden, rommel op straat, voldoende of niet werkende openbare verlichting kan een groot effect hebben. Ook de inrichting van straten heeft invloed. Voorbeeld; het type stratenpatroon, functionele ontwerpaspecten van straten, voet- en fietspaden (de breedte en kwaliteit). Een brede straat met veel groen en brede trottoirs geeft mij een prettig gevoel. Een tegengesteld voorbeeld is het Pieter Vreedeplein in Tilburg. Op de één of andere manier lijkt het daar altijd kil en koud vanwege de eeuwige wind die daar waait en de inrichting van het plein met weinig groen.

De inrichting van de leefomgeving kan effect hebben op het lopen, fietsen, sporten en spelen, maar ook op het elkaar ontmoeten van bewoners. De fysieke inrichting kan de genoemde activiteiten zowel stimuleren als beperken. Wat ik ook waardeer is het beperken van automobiliteit. Zeker wanneer je in de stad woont is de nabijheid van kwalitatief groen belangrijk. Een plek waar je even kunt onthaasten zonder daarvoor de auto in te hoeven stappen. Een park met veel grasweiden op fietsafstand is voor mij al voldoende. Maar ook groen (bossen) waar je kunt hardlopen, wandelen. Het liefst met een mooie horecavoorziening (mijn favoriet, De Bockenreijder in Esbeek). Voor het hardlopen en wandelen ben ik overigens best bereid om de auto in te stappen. Tilburg ligt in een prachtig groene omgeving.

Ik ben voorstander van verbeteren van parken en groene linten. Groen en recreatie dichter bij de bewoners brengen. Meer groen maakt de stad aantrekkelijker en zorgt ervoor dat bewoners hun omgeving beter gebruiken en meer waarderen. Ik bedoel dan niet alleen meer vierkante meters groen, maar vooral groen dat kwalitatief van grote waarde is en waar ook gebruiksmogelijkheden zijn. Kijk bijvoorbeeld naar een stad als Bangkok. Daar staan in bijna alle parken fitness-apparaten die volop gebruikt worden. Of kijk naar Valencia. Daar is de oude rivier Turia die door de stad stroomde omgetoverd tot een enorm park in de vorm van een lint van 12 km lang. Mensen komen daar bij elkaar, maken contact en sporten daar samen. Dat maakt een stad leefbaar; een fijne plek waar mensen graag samen komen. Ondanks dat het erg dure grond is lijkt mij een groen park aan de noordzijde van het Centraal Station van Tilburg een geweldig idee.

Gunstige ligging t.o.v. werklocatie

Ik maak regelmatig lange reizen voor mijn werk (Maastricht). Ik vind het daarom erg prettig dat ik minimaal één keer per week op mijn fiets naar het kantoor in Tilburg kan. Binnen vijf minuten op je werk en weer thuis zijn, dat is heerlijk. Daarom is een stad met gunstige ligging t.o.v. mijn werklocatie voor mij een enorm pluspunt op hoe ik de leefomgeving waardeer. Naast het wonen en leven is het heerlijk als je ook vlakbij kunt werken.

Water

In Tilburg wordt sinds een aantal jaren de Pius-haven volledig opgeknapt. Wat ooit een vergeten haven was, wordt nu een prachtig gebied. Er komen nieuwe horecagelegenheden, appartement-complexen, wandelpaden en de straten en het meubilair hebben een metamorfose ondergaan. In samenwerking met het water is het echt een unieke plek geworden. Water blijkt altijd een uitstekend middel om de leefomgeving aantrekkelijk te maken. Niet voor niets wordt momenteel in Utrecht de Catherijnesingel weer hersteld als gracht.

Piushaven Tilburg 

Samengevat; voor mij zijn steden met een gunstige ligging ten opzichte van werk en natuur en dat gecombineerd met een gevarieerd aanbod van stedelijke voorzieningen op dit moment (passend bij deze levensfase) het aantrekkelijkst.

Heb jij nog ideeën over wat er in jouw omgeving kan veranderen om die gezonder, duurzamer of leefbaarder te maken?

 Als ik kijk naar Tilburg en wat ik daar mis, dan is dat een stukje historie en cultuur. Tilburg blinkt niet uit in mooie, oude gebouwen en mist een historisch stadshart. Tilburg moet het hebben van gefragmenteerde schoonheid. Er liggen veel verborgen parels verspreid door de stad, maar de grote ringbanen en betonnen gebouwen vormen de meerderheid. Dat vind ik, zeker in vergelijking met Breda of Den Bosch, jammer. Tilburg had wel wat zuiniger mogen zijn op oude, kenmerkende gebouwen.

Daarnaast ontstaat meer leegstand in het centrum van steden. Leegstand door winkels die verdwijnen, met als grootste voorbeeld de lelijke V&D-panden. Daar zou je in mijn ogen prachtige musea van kunnen maken. Ik zie dat grof geïnvesteerd wordt in nieuwbouw (appartementencomplexen met winkelpanden) terwijl oudere winkelpanden leeg komen te staan en in verval raken. Waarom niet investeren in de bestaande panden in plaats van uitbreiden? Nieuwbouw is blijkbaar interessanter dan renoveren, maar laten we het niet teveel over aan projectontwikkelaars?

Wat dat betreft zijn in Tilburg ook goede ontwikkelingen te melden. Zo wordt de Spoorzone opnieuw ingericht waarbij monumentale NS-gebouwen van een nieuwe functie worden voorzien. Zo wordt de nieuwe stadsbibliotheek in een oude hal gevestigd waar ooit aan treinen werd gesleuteld. Dat zijn zulke mooie, aantrekkelijke projecten. Op de één of andere manier wil je daar zijn.

Wat ik ook bijzonder leuk vind zijn de foodhalls die een tijdlang zijn georganiseerd in de rauwe fabrieksachtige omgeving van de Spoorzone. Het hoeft niet allemaal perfect te zijn, ik vind het juist mooi als iets een nieuwe functie heeft gekregen maar het niet helemaal is aangepast op die nieuwe functie.

Foodhall Tilburg (bron: www.ropstar.nl)

 Dit blog werd eerder gepubliceerd op de website van de Young Professionals Brabant