Woensdag 9 september: SER-webinar ‘Goed werken in goede bedrijven’

Hoe zorg je voor goed werk in een goed bedrijf? SER Nederland organiseert in samenwerking met Pakhuis de Zwijger op woensdag 9 september een webinar over ‘sterke en gezonde bedrijven in een hectische economie’. Live kijken kan via de volgende link: https://dezwijger.nl/programma/goed-werken-in-een-goed-bedrijf/

Strijp S in Eindhoven is de plek waar Philips als sociale onderneming groot werd. Vanaf die plek gaan we het hebben over de moderne verhoudingen binnen bedrijven en de verantwoordelijkheid van bedrijven in de samenleving. Met thema’s als zeggenschap van werknemers, leven lang ontwikkelen en de bijdrage aan een duurzame samenleving. Wat moet SER-voorzitter Mariëtte Hamer meenemen in haar tas naar Den Haag?

Onder de tafelgasten SER Brabant-lid Ron van Baden, regioleider collectief bij FNV. Daarnaast komen diverse landelijke en regionale bedrijven aan bod, zoals Heijmans, Schijvens Textiel, Huijbregts Groep en Signify (voorheen Philips Lighting). De presentatie is in handen van Annemarie Fokkens, bekend van onder meer Omroep Brabant.

Via Mentimeter kunnen kijkers live hun mening geven. Ook kunnen zij suggesties aandragen die SER-voorzitter Mariëtte Hamer dient mee te nemen naar Den Haag.

Aanvang: woensdag 9 september om 19.30u.

Meer informatie en aanmelden: https://dezwijger.nl/programma/goed-werken-in-een-goed-bedrijf/

Delen:

Gerelateerde berichten

De Young Professionals Brabant (YPB) hebben een eigen perspectief ontwikkeld op het thema verstedelijking. Hoe kijken jongeren wereldwijd én in Brabant aan tegen verstedelijking? Welke kansen en bedreigingen brengt dit met zich mee en wat betekent dat voor de ontwikkelingen in Brabant? Want ook in Brabant is de trend van verstedelijking al decennialang duidelijk en is het belangrijk om antwoord te geven op de vraag hoe we ruimtelijke ontwikkelingen in Brabant toekomstbestendig kunnen vormgeven.
Sinds een tiental jaren groeit het belang van het regionale schaalniveau bij de vorming en uitvoering van arbeidsmarktbeleid. Er is gebouwd aan regionale netwerksamenwerking, waarbij geen precieze blauwdruk is aangereikt over hoe die samenwerking eruit moet zien. Er is ruimte voor de couleur regionale. Maar hoe hebben de verschillende netwerken zich in de afgelopen jaren ontwikkeld?
‘Een gezond Brabant voor iedereen’ gaat alleen lukken met voldoende oog voor bestaanszekerheid en de fysieke leefomgeving. Dit was één van de conclusies van de succesvolle online meet up: Aan de slag met gezondheid. Tijdens de meet up gingen Brabantse bestuurders en professionals aan de hand van prikkelende stellingnames van twee toonaangevende sprekers, Albert Jan Kruiter en Pieter van Geel met elkaar in gesprek. Centraal stond de koers voor een brede gezondheidsaanpak in Brabant.
BrabantAdvies brengt regelmatig een nieuwsbrief uit. De afgelopen periode heeft BrabantAdvies Brabantse beslissers gevoed met adviezen. Gebaseerd op wetenschap, de Brabantse praktijk en beleid. Van ondersteuning aan boeren bij toekomstkeuzes en de omschakeling naar duurzame landbouw, de route naar Brede Welvaart in alle regio’s tot aan het thema gezondheid.